Grindbakken | Rotor

0020

A masterplan has been designed for the docks of Ghent. Some buildings have to disappear while concrete will be poured somewhere else, waterside dwellers will meet new neighbours and yesterday’s practices will make way for current activities.

Following this plan, a 160 meter long concrete structure, the Grindbakken – used in the past to transfer gravel and sand between ships and trucks – was about to be transformed into a multi-purpose area accessible to the public, supplied with water and electricity and painted white as an empty canvas for future activities.

When we were asked to present a first intervention in this space, we chose to interfere in this painting process. We selected and documented specific areas of interest, and 36 frames were built on-site to protect these areas during the cleaning and painting.

The installation is located at the Dok Noord in Gent, and is publicly accessible 24/7 starting from September 22nd. It is recommended to bring sunglasses for daytime visits.

A project by Tristan Boniver, Renaud Haerlingen, Lionel Billiet, Maarten Gielen

Taking place in a site freshly renovated by: Sarah Melsens and Roberta Gigante

HDRtist HDR - http://www.ohanaware.com/hdrtist/

0223

0323

0418

0519

0618

0713

089

096

Category Name: REUSE
Author: Rotor
Credits: All image courtesy by Rotor
Link: http://rotordb.org
Place: Ghent, Belgium
Year: 2012